user_mobilelogo
Nelke beschikt over een praktisch netwerk aan mensen die inzetbaar zijn voor klussen die buiten haar werkgebied liggen maar nodig zijn voor een goede afhandeling.
Samen hebben we de klus geklaard, maar zonder Nelkes kunde zou dit mij niet gelukt zijn. Ik ben haar dankbaar voor de constructieve en prettige samenwerking en kan Familiejuristen dan ook van harte aanbevelen!

- M.Y. Kuysten -
Gedurende ruim 3 jaar ben ik als vereffenaar verantwoordelijk geweest voor het afhandelen van de nalatenschap van mijn alleenstaande tante. Dit was een ingewikkelde klus omdat haar testament uit 1955 stamde en er zo op het oog geen erfgenamen waren. Gedurende de hele afwikkeling, die onder andere bestond uit het speuren naar erfgenamen (uiteindelijk gevonden in verschillende landen), verkoop van het huis, opruimen en verkopen van de inboedel, contact met de erven,... lees verder
Gedurende ruim 3 jaar ben ik als vereffenaar verantwoordelijk geweest voor het afhandelen van de nalatenschap van mijn alleenstaande tante. Dit was een ingewikkelde klus omdat haar testament uit 1955 stamde en er zo op het oog geen erfgenamen waren. Gedurende de hele afwikkeling, die onder andere bestond uit het speuren naar erfgenamen (uiteindelijk gevonden in verschillende landen), verkoop van het huis, opruimen en verkopen van de inboedel, contact met de erven, erfbelasting uitrekenen en aangifte verzorgen, omgaan met erfgenamen die hun erfdeel weigerden en zo nog veel meer, ben ik zeer deskundig bijgestaan door Nelke. Met een enorm doorzettingsvermogen en een creatieve geest zag zij steeds weer oplossingen voor de vele obstakels die we tegenkwamen. Humorvol, zorgvuldig en integer zijn kernwoorden voor haar werkwijze.

- René -
Bij de afhandeling van de erfenis en erfbelasting na het overlijden van mijn vader zijn wij zeer kundig en professioneel begeleid. Wij hebben in deze periode mede hierdoor minder zorgen gehad, met name over het fiscale aspect. De persoonlijke en professionele benadering en de nazorg hebben ons goed gedaan. Wij bevelen Nelke ten zeerste aan.

- Fam. G. Ligtvoet -
Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van de tweetrapsschenking. Als het mijn dochters goed uitkomt en ze tevreden zijn (het is tenslotte voor hen en hun kinderen) - en dat zijn ze - dan is het voor ons als schenkers dik in orde. Nogmaals bedankt voor de goede afwerking.

- Els -
De erfbelasting die je na ontvangst van een nalatenschap aan de Belastingdienst moet afdragen kan behoorlijk oplopen. Estate planning, oftewel nalatenschapsplanning, heeft tot doel om vermogen zo voordelig mogelijk over te laten gaan op de volgende generatie. Je kunt hierbij denken aan de overgang van geld en/of vastgoed, maar ook aan de continuïteit van de (familie)onderneming in combinatie met de bescherming van huwelijkspartner en/of de kinderen.

Estate planning levert belastingtechnische voordelen op, zowel bij leven als na een overlijden. Het is nadrukkelijk niet alleen voor vermogende mensen, maar voor iedereen die zijn of haar bezit fiscaal optimaal wil nalaten. In combinatie met beschermingsconstructies kunnen conflicten na een overlijden zoveel mogelijk worden voorkomen.

De planning kan onder meer omvatten:
  • erfbelasting
  • schenkbelasting
  • huwelijksvermogensrecht
  • erfrecht
  • inkomstenbelasting
  • levenstestament
  • samenlevingscontract

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Kroes Familiejuristen
mr. P.M. (Nelke) Kroes
06-81069381
kroes@familiejuristen.nl