user_mobilelogo
Nelke beschikt over een praktisch netwerk aan mensen die inzetbaar zijn voor klussen die buiten haar werkgebied liggen maar nodig zijn voor een goede afhandeling.
Samen hebben we de klus geklaard, maar zonder Nelkes kunde zou dit mij niet gelukt zijn. Ik ben haar dankbaar voor de constructieve en prettige samenwerking en kan Familiejuristen dan ook van harte aanbevelen!

- M.Y. Kuysten -
Gedurende ruim 3 jaar ben ik als vereffenaar verantwoordelijk geweest voor het afhandelen van de nalatenschap van mijn alleenstaande tante. Dit was een ingewikkelde klus omdat haar testament uit 1955 stamde en er zo op het oog geen erfgenamen waren. Gedurende de hele afwikkeling, die onder andere bestond uit het speuren naar erfgenamen (uiteindelijk gevonden in verschillende landen), verkoop van het huis, opruimen en verkopen van de inboedel, contact met de erven,... lees verder
Gedurende ruim 3 jaar ben ik als vereffenaar verantwoordelijk geweest voor het afhandelen van de nalatenschap van mijn alleenstaande tante. Dit was een ingewikkelde klus omdat haar testament uit 1955 stamde en er zo op het oog geen erfgenamen waren. Gedurende de hele afwikkeling, die onder andere bestond uit het speuren naar erfgenamen (uiteindelijk gevonden in verschillende landen), verkoop van het huis, opruimen en verkopen van de inboedel, contact met de erven, erfbelasting uitrekenen en aangifte verzorgen, omgaan met erfgenamen die hun erfdeel weigerden en zo nog veel meer, ben ik zeer deskundig bijgestaan door Nelke. Met een enorm doorzettingsvermogen en een creatieve geest zag zij steeds weer oplossingen voor de vele obstakels die we tegenkwamen. Humorvol, zorgvuldig en integer zijn kernwoorden voor haar werkwijze.

- René -
Bij de afhandeling van de erfenis en erfbelasting na het overlijden van mijn vader zijn wij zeer kundig en professioneel begeleid. Wij hebben in deze periode mede hierdoor minder zorgen gehad, met name over het fiscale aspect. De persoonlijke en professionele benadering en de nazorg hebben ons goed gedaan. Wij bevelen Nelke ten zeerste aan.

- Fam. G. Ligtvoet -
Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van de tweetrapsschenking. Als het mijn dochters goed uitkomt en ze tevreden zijn (het is tenslotte voor hen en hun kinderen) - en dat zijn ze - dan is het voor ons als schenkers dik in orde. Nogmaals bedankt voor de goede afwerking.

- Els -
Bij een overlijden komen veel emoties los. Op zo'n moment is het fijn als je als erfgenaam of executeur wordt bijgestaan door een professional die je duidelijk kan uitleggen wat er nodig is om een nalatenschap af te wikkelen en dan vooral op juridisch en financieel gebied. 

Daarnaast kunnen erfgenamen terecht voor advies of werkzaamheden in de afwikkeling van een nalatenschap, denk aan het opmaken van een financieel overzicht, het doen van de aangifte erfbelasting, het communiceren met goede doelen, legitimarissen, onterfde kinderen, maar ook ter voorkoming van rechtszaken: het helder en duidelijk uitleggen van de juridische (on)mogelijkheden die erfgenamen en legitimarissen hebben om hun rechten in te roepen.

Indien er een onafhankelijke en professionele derde nodig is dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Onder erfrecht valt onder meer:
 • uitleg uitwerking testament
 • advies bij het aanvaarden of verwerpen van een nalatenschap
 • begeleiding in het verkrijgen van het (juiste) erfdeel
 • inroepen legitieme portie
 • executeurswerkzaamheden
 • vereffeningswerkzaamheden
 • afwikkeling van een nalatenschap
 • verzorgen (nadere) aangifte erfbelasting
 • opstellen rekenining en verantwoording
 • opstellen kwijting en decharge 
 • verwerken van onbeheerde nalatenschappen 
 • traceren van erfgenamen
 • opvragen van financiële gegevens in een erfenis
 • communicatie met advocaten en notarissen
 • mediation in geval van (dreigende) conflicten (zie mediation)

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Kroes Familiejuristen
mr. P.M. (Nelke) Kroes
06-81069381
kroes@familiejuristen.nl